Årlige sundhedstjek af elevhestene ved vores sponsor Ansager Hestehospital

Årlige sundhedstjek af elevhestene ved vores sponsor Ansager Hestehospital

Gode sponsorer og gode sponsoraftaler betyder alverden for en rideklub ❤ Vi har en fantastisk sponsoraftale med Ansager Hestehospital – VetGruppen og har haft i mange år. Sponsoraftalen omfatter bl.a. et årligt sundhedstjek af alle vores elevheste. Det er dejligt for hestene, at de bliver grundigt gennemgået en for en, samt trygt for alle, der passer hestene i dagligdagen samt anvender dem i forbindelse med undervisning. Vores elevheste er vores “visitkort” – det er vigtigt for os at de trives med opgaven som elevhest, er i god foderstand, sunde, raske og funktionsdygtige.

I forbindelse med sundhedstjekket gennemgås også foderplan og foderstand. Der var et par anmærkninger – vi har et par elevheste, der er “lige runde nok” – så der er et par stykker, der skal af med lidt kilo. For heste er det enormt vigtigt, at det foregår stille, roligt og kontrolleret. Det bliver der taget hånd om.

Hvor meget mad heste skal have angives i FE – foderenheder – men det skal medtages, at heste helst også skal spise i mange timer hver dag af hensyn til deres fordøjelsessystem. Vi har på ØOR prioriteret dette og tildeler derfor hø fire gange dagligt. De foderenheder, de ikke “kan tyggesig til i hø” tildeles ved at give fuldfoder. For de heste, som er rigeligt runde og får en stor del af deres foderenheder fra høet, får ikke så meget fuldfoder, da de så ville blive endnu rundere. For at sikre, at de stadig er dækket med vitaminer og mineraler, får de nøjsomme elevheste også vitaminbolcher, som en fast del af deres foderplan.

TAK til Ansager Hestehospital – VetGruppen for vores sponsoraftale, den er vi rigtig glade for – og STOLTE af 🙂