NYE BUNDE og bæredygtighed – også på ØOR

NYE BUNDE og bæredygtighed – også på ØOR

Bæredygtighed – et ofte anvendt udtryk i disse tider. Vores valg og handlinger har stor betydninger for bæredygtigheden både på kort og lang sigt. det gælder også i forbindelse med udskiftning af bundene i vores ridehaller.

Når en bund mister bæreevnen, så er det tid at den skal udskiftes. Den gamle bund bestod af sand og flis – det er supergodt at ride i, det afgiver ingen giftige stoffer ved daglig brug eller stoffer, som kan vaskes ud ved vanding af banerne. Desuden er det ikke farligt affald, når det er tid til udskiftning, modsat mange af de mere moderne typer rideunderlag, som fiber og gummigranulat. Vi kan derfor med sindsro tilbyde de, for os, udtjente bunde til andre formål, eller fordele det på egne arealer.

Det er et stort projekt at skifte bunde i ridehaller. Især når man skifter helt ned til underlaget, som det er gjort denne gang. Der er altså ikke “bare” tale om et nyt lag topdressing, som ser godt ud og lige hjælper på kort sigt. Her er gået grundigt til værks, så alt er fjernet og der er kommet nyt bærelag og toplag. Derfor har hallerne også været lukket for brug i nogle dage. Det er vigtigt, at der afsættes den fornødne tid til at få hvert trin gennemført optimalt. Slutteligt skal hele arealer vandes igennem og toppen trimmes en ekstra gang inden det er tid til at modtage forventningsfulde heste – og især ryttere.

Men nu er Gustavsen anlæg ApS færdige med arbejdet

Tak for et fantastisk arbejde og ikke mindst samarbejde til Gustavsen anlæg ApS, det har været en supergod oplevelse at arbejde sammen med Jer.

At skifte bunde er også en meget stor post på budgettet, men takket være nedenstående fonde har det været muligt. Tusind tak for støtten.

Nordea-fonden

Norlys Vækstpulje

Sydbank fonden

Varde Kommune kultur og fritid

1000 tak til alle, der støtter op om vores stævner. Det gælder såvel deltagere som frivillige. Overskuddet fra stævnerne har nemlig også bidraget til de nye bunde.