Nystartet rytter

Hvis du kunne tænke dig, at blive medlem af vores klub, så udfyld nedenstående blanket og send den til oor@oor.dk eller udfyld den og medbring den til din underviser

Indmeldelse oor

Ridetøj:

Alle ryttere skal bære en sikkerhedsgodkendt ridehjelm. I starten kan du låne en hjelm hos os. Derudover skal du have ridestøvler eller gummistøvler, helst med en lille hæl, så foden ikke sætter sig fast i stigbøjlen. Kondisko og sandaler kan IKKE bruges. Du behøver ikke ridebukser til første time. Gamacher eller joggingbukser er fine til en start. Bare bukserne ikke har dobbelt indvendige sømme, da det kan give nogle ømme inderlår.

Hvad forventes af dig:

  • At du møder op i god tid inden ridetimen starter. Du skal ofte selv strigle og sadle hesten op. Sæt god tid af til det. Det giver en bedre ridetime for både dig og hesten.
  • At du efter ridetimen sadler hesten af, strigler og renser hestens hove.
  • At du hænger striglepose, sadel og hovedtøjet tilbage på den rette plads.
  • At du melder afbud til ridelæreren hvis du er forhindret i at komme.
  • At du har læst staldreglementet inden du starter din første ridetime.

Hvilken hest skal jeg ride på?

Din ridelærer fortæller hvilken pony eller hest du skal ride på., da hun kender alle ponyernes og hestenes temperament. Måske skal du i starten skifte hest eller pony indtil den rigtige er fundet til dig. Derefter vil det tilstræbes at du har den samme hest/pony i undervisningstimerne.

Hvad er en ridetime?

En ridetime på hold varer 45 minutter. Men ikke 45 minutter i fuld galop!

Træning og opvarmning af hesten er lige som en gymnastiktime. Hestens krop skal lige i gang og musklerne være varme, inden den egentlige træning påbegyndes. Derfor starter alle ridetimer med at varme hesten op i skridt for lange tøjler i cirka 10 minutter. På samme måde skal de sidste 10 minutter af timen bruges på at skridte hesten af for at få pulsen ned.

Hvad hvis jeg vil holde pause eller stoppe?

Hvis du påtænker at holde pause eller stoppe helt med at gå til ridning, så er det vigtigt, at du informerer om det. Vi booker elevhesten til dig i den aftalte ridelektion, og indtil vi får besked, er den “optaget” til dig.

HUSK – du har en måneds opsigelse.